Amsterdamse Orgeltocht

De stad Amsterdam staat vol met bijzondere orgels. Zodoende initieert Evan Bogerd een jaarlijks terugkerende orgeltocht door Amsterdam. Met als doelstelling u te laten kennismaken met de Amsterdamse orgelrijkdom. Jaarlijks zal deze tocht plaatsvinden op de zaterdag kort voor, of na Hervormingsdag.

De kosten voor deelname aan deze orgeltocht bedragen €30,- per persoon. Aanmelden: https://forms.gle/TwTAH65ePDPvdoCj9

Aanvulling: met ingang van 25 september is het verplicht om te werken met een coronatoegangspas. Dit is dus ook van toepassing op deze orgeltocht.

 

Programma:

Voor de eerste editie neemt Evan u allereerst mee naar zijn ‘eigen’ Westerkerk waar hij het Flentrop koororgel en het grote Duyschot orgel aan u presenteert. Na een lunchpauze en een korte wandeling is het de beurt aan het bijzondere Müller orgel van de Waalse Kerk. De plek waar de illustere organisten  Gustav Leonhardt en Jacques van Oortmerssen jarenlang de toetsen beroerden. Na een kleine wandeling richting het Waterlooplein eindigt het dagprogramma in de Mozes en Aäronkerk. In deze kerk huist het beroemde Adema-Philbert orgel wat dit jaar zijn 150e verjaardag viert. Evan Bogerd presenteert hier tevens zijn nieuwe cd, opgenomen op dit prachtige romantische instrument.

 
Tijden:

11.00 uur: Westerkerk, ontvangst koffie & thee (inbegrepen)

11.30-12.45 uur: Westerkerk

12.45-14.00 uur: Lunchpauze (op eigen gelegenheid)

14.00-15.00 uur: Waalse Kerk

15.30-16.30 uur: Mozes & Aäronkerk

 
Looproute:

De route behelst in totaal ongeveer 25 minuten lopen. Allereerst een kwartier van de Westerkerk naar de Waalse Kerk (tijdens de lunchpauze), vervolgens 10 minuten van de Waalse Kerk naar de Mozes & Aäronkerk. Het dagprogramma bevat een specifieke looproute.

 
Adressen:

Westerkerk: Prinsengracht 279, 1016 GW

Waalse Kerk: Walenpleintje 157-159, 1012 JZ

Mozes en Aäronkerk: Waterlooplein 207, 1011 PG

 
Parkeren:

Parkeren in het centrum van Amsterdam is een dure en lastige aangelegenheid. Echter zijn er zeer goede en voordelige alternatieven via de P+R terreinen. U betaalt dan slecht €1,- voor 24 uur parkeren. Tevens kunt u voor €5,50 twee GVB(tram)kaarten uit de automaat halen, hiermee kunt u zowel heen als terug. Bent u met meer dan 2 personen? Elke volgende kaart kost slechts €1,- per persoon extra. De tramverbindingen richting het centrum zijn zeer goed en snel.

Voor de Westerkerk, het beginpunt van de route, is een tramhalte(Westermarkt) voor de lijnen 13 en 17. Naast de Mozes & Aäronkerk, het eindpunt van de route, ligt metrostation Waterlooplein. Vanaf dit station kunt u eenvoudig terug naar uw P+R locatie.

Meer informatie: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-reizen/

Reisplanner: https://9292.nl/

 

Ik hoop op een geslaagde 1e editie!

Hartelijke groet,

Evan Bogerd