Amsterdamse Orgeltocht #3

De orgeltocht is reeds achter de rug.

De 3e editie staat gepland op zaterdag 28 oktober 2023!

 

 

Onderstaande informatie betreft de inmiddels gepasseerde 2e editie.

De stad Amsterdam staat vol met bijzondere orgels. Zodoende initieert Evan Bogerd een jaarlijks terugkerende orgeltocht door Amsterdam. Met als doelstelling u te laten kennismaken met de Amsterdamse orgelrijkdom. Jaarlijks zal deze tocht plaatsvinden op de zaterdag kort voor, of na Hervormingsdag.

De kosten voor deelname aan deze orgeltocht bedragen €35,- per persoon. Aanmelden: https://forms.gle/7nNbKbgiy8RTYF5KA

 

Programma:

Na een fantastische eerste editie in 2021 is het tijd voor een nieuwe editie! Voor de tweede editie neemt Evan u allereerst mee naar zijn ‘eigen’ Westerkerk waar hij het Flentrop koororgel en het grote Duyschot orgel aan u presenteert. Na een korte wandeling is het de beurt aan het monumentale Witte orgel van de Oude Lutherse Kerk. De kerk waar onder andere Cor Kee jarenlang organist was. Na een pauze en een kleine wandeling richting de rosse buurt eindigt het dagprogramma in de Oude Kerk. Een iconische plek en een befaamd Vater-Müller orgel. Het Vater-Müller orgel is weer in top staat na een intensieve restauratie door de firma Reil.

Dat geldt overigens ook voor de orgels van de Oude Lutherse en de Westerkerk. Ook zij werden in de afgelopen coronajaren weer in top staat gebracht. Daarvoor verantwoordelijk was de firma Flentrop.

 
Tijden:

13.00 uur: Westerkerk, ontvangst koffie & thee (inbegrepen)

13.30-14.45 uur: Westerkerk

15.30-16.30 uur: Oude Lutherse Kerk aan het Spui

16.30-17.10 uur: Engelse Kerk, Begijnhof (toegevoegd!)

18.30-19.30 uur: Oude Kerk

 
Looproute:

De route behelst in totaal ongeveer 25 minuten lopen. Allereerst 13 minuten van de Westerkerk naar de Oude Lutherse Kerk, vervolgens 12 minuten van de Oude Lutherse Kerk naar de Oude Kerk.

 
Adressen:

Westerkerk: Prinsengracht 279, 1016 GW

Oude Lutherse Kerk: Singel 411, 1012 WN

Oude Kerk: Oudekerksplein 23, 1012 GX

 
Parkeren:

Parkeren in het centrum van Amsterdam is een dure en lastige aangelegenheid. Echter zijn er zeer goede en voordelige alternatieven via de P+R terreinen. U betaalt dan slechts €1,- voor 24 uur parkeren. Heeft u geen OV-kaart? U kunt tevens voor €5,50 twee GVB(tram)kaarten bij de automaat halen, hiermee kunt u zowel heen als terug. Bent u met meer dan 2 personen? Elke volgende kaart kost slechts €1,- per persoon extra. De tramverbindingen richting het centrum zijn zeer goed en snel.

Voor de Westerkerk, het beginpunt van de route, is een tramhalte(Westermarkt) voor de lijnen 13 en 17. De slotlocatie, Oude Kerk, is vlakbij het Centraal Station. U kunt eenvoudig terug naar uw P+R locatie vanaf Centraal.

Meer informatie: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-reizen/

Reisplanner: https://9292.nl/

Hartelijke groet,

Evan Bogerd