Biografie.

Evan Bogerd(1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland).

Inmiddels is hij een veelgevraagd concertorganist in binnen en buitenland.

 

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op deze cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’:

“Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger(Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.

Recentelijk presenteerde Bogerd een nieuwe cd vanuit de Westerkerk Amsterdam. Daarop presenteert hij het net ‘weer’ opgeleverde Duyschot orgel.

 

Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam als cantor-organist. Tijdens de immer voortdurende corona crisis organiseerde hij vele online orgel (dubbel)concerten in de Westerkerk als alternatief voor de gebruikelijke orgelseries. De heringebruikname van het Duyschot orgel door Evan, 18 april 2020,  geldt nog steeds als het best bekeken online orgelconcert in ons land.